A nő szül, a férfi pénzt keres? Nem tetszik az ötlet a koreai nőknek

Egy tavaly júliusban készült felmérésben arról kérdezték a házas nőket, hogy mit gondolnak a hagyományos családfelfogásról. A válaszokból a változás igénye derült ki.

A KIHASA (Korea Institute for Health and Social Affairs) összesen 10,630 házas nőt kérdezett meg arról, hogy egyetértenek-e azzal a felfogással, hogy a férfiaknak dolgozniuk kell, a nőknek pedig otthon háztartási feladatokat ellátniuk. A válaszolók 74 százaléka elutasította a hagyományos családfelfogást. Egy 2015-ös felmérésen az érték csak 64 százalék volt.

Arról is kérdezték őket, hogy a nő feladata-e párja szakmai előmenetelét támogatni elsősorban, vagy sem. A válaszolók több, mint fele (54.2 százaléka) szerint nem.

Abban azonban a megkérdezettek 92 százaléka egyetért, hogy jobb, ha a szülést követő első két évben elsősorban az anya gondoskodik a gyerekről. Abban nincs konszenzus, hogy az ezt követő időszakban melyik szülő tudja jobban nevelni a gyereket. Ennek ellenére ebben a témában is a válaszolók 56 százaléka a nőket tartja kompetensebbnek.

(Korea Times)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük