Egyre népszerűbb turistacélpont Vietnám a dél-koreaiak számára

A KTO (Korea Tourism Organization) adatai szerint több, mint egy millió dél-koreai utazott Vietnámba január és március között. 

Ez az első olyan alkalom, amikor egy negyedév során a Vietnámba utazó dél-koreai turisták száma meghaladja az egy milliót. Amennyiben a jelenlegi tendencia nem változik, az év végére minden bizonnyal négy millió fölé emelkedhet az érték. Különösen is magas a növekedés azt figyelembe véve, hogy a Vietnámba utazó turisták száma tavaly nem érte el a három és fél milliót sem.

Vietnám egyrészt a megfizethető árak, másrészt a változatos kínálat miatt is népszerű a koreaiak körében. Persze a régióban más országokat is szívesen látogatnak a dél-koreaiak: Japánba például több, mint két millió lakos utazott az első negyedév során, annak ellenére, hogy nem számít egy olcsó turistacélpontnak.

Érdekesség, hogy a KTO nem mérte a Kínába utazók számát sem idén, sem a tavalyi év során. Bár Kína hagyományosan közkedvelt célpont a dél-koreai utazók körében, a THAAD rakéták miatt kitört 2017-es diplomáciai konfliktus minden bizonnyal csökkentette a turisták számát is.

A regionális turizmushoz kapcsolódik továbbá, hogy egyre több koreai választja Mongóliát utazási célpontnak. A koreaiak elsősorban egészségturizmust végeznek az országban, vagyis orvosi kezelés, illetve műtét elvégzése céljából választják Mongóliát.

(Korea Times)

Fotó: Vietnam Tourism

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük