Kínai művészeti társulat látogat Észak-Koreába

Egy kínai művészeti társulat látogatott Észak-Koreába, hogy részt vegyen a Phenjan és Peking közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját ünneplő rendezvényen – jelentette szerdán az észak-koreai állami média.

A mintegy 300 művészből álló művészeti társulat szombaton és kedden érkezett Phenjanba, hogy részt vegyen a KNDK-Kína barátsági év megnyitó ünnepségének közös előadásán. (A KNDK az északi ország hivatalos nevének, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak a rövidítése.) A látogatásra akkor kerül sor, amikor a két nemzet a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját ünnepli.

Kína Észak-Korea régi szövetségese és legnagyobb gazdasági partnere. Egy kínai küldöttség, élén Zhao Leji, a harmadik számú kínai tisztviselőnek tekintett legfőbb törvényhozó vezetésével csütörtöktől szombatig hivatalos látogatást tesz Phenjanban, hogy részt vegyen a megnyitó ünnepségen. Észak-Korea a jelek szerint a kulcsfontosságú évben fokozza a Pekinggel folytatott magas szintű cserekapcsolatokat, miközben Phenjan katonai és más területeken bővíti az együttműködést Oroszországgal.

(via Yonhap News Agency)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük