Meglepő, mennyi kávét fogyasztanak a koreaiak

Annyit elsőre is elárulhatunk: sokat!

A kávézók száma folyamatosan növekszik, igaz átlagosan 10 kávézóból 1 veszteségesen működik. A KB Financial Group’s kutatásai szerint csak tavaly 14.000 kávézó nyílt az országban – míg 9000 zárta be kapuit -, ami 38 új boltot jelent naponta. 10 évvel korábban összesen 3000 kávézó nyílt egy év alatt. A felmérés alapján körülbelül 71.000 kávézó működhet jelenleg az országban.

Adatok alapján egy koreai felnőtt 353 bögre kávét iszik meg évente, majdnem háromszor többet a globális átlagnál, ami 132.

A boltok eladásai folyamatosan növekednek, tavaly például 10.1 százalékkal 2017-hez képest. A kereslet mind a felső kategóriás minőségi kávék, mind a könnyen megfizethető termékek iránt növekszik. A rendkívül magas kereslet ellenére nagyon komoly a verseny a kávézók között, így a kutatók arra biztatják a vállalkozókat, hogy egy újabb hely megnyitása előtt mindenképp tájékozódjanak az esetleges piaci résekről.

A kávézók 41.2 százaléka Szöulban és Kjonggi tartományban található. A fővároson belül Kangnam kerületben koncentrálódik a legtöbb bolt – összesen 1739.

(Korea Times)

Fotó: Hawaii Public Radio

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük