A csedzsu-szigeti Hanwha Aqua Planet – Korea 365

Kim János Korea 365 rovatának második részében a csedzsu-szigeti Hanwha Aqua Planet (아쿠아플라넷 제주) kerül bemutatásra.

Dél-Korea talán legjobb nyaralóhelye Csedzsu-szigete, ahol szerencsémre többször is volt alkalmam a szabadidőmet eltölteni. A szigetnek sok látványossága közül nem könnyű kiválasztani, hogy mivel is kezdjem a sziget bemutatását. A Hanwha Aqua Planet biztos, hogy nem a legismertebb csedzsui látványosság, de a park nagyszerűen bemutatja a szigetet körülvevő tengeri környezetet és élővilágot.

IMG_2216_20161127_janos_kim

Az Aqua Planet Jeju a legnagyobb akváriummal büszkélkedhet a kelet-ázsiai országok közt. A hatalmas létesítményben, akváriumokban és tartályokban több, mint 5000 élőlény tekinthető meg – mind koreai, mind külföldi régiókból származók.

IMG_2300_20161127_janos_kim

Az Aqua Planet fő funkciója a vízi élet bemutatása, de mellette számos hasznos és kényelmes szolgáltatásokat is kínál. Többek közt a Marine Science a tengeri világ tudományosabb megismerésére ad lehetőséget, de külön programok vannak a gyermekek figyelmének lekötésére is. Sok egyéb program és szolgáltatás mellett fontosnak tartok megemlíteni egy specifikus attrakciót is, a búvárnők (henjo, haenyeo, 해녀) bemutatóját. Ezen attrakcióban látható, hogyan gyűjtöttek és gyűjtenek a tengerfenékről különféle kagylókat és ehető tengeri herkentyűket.

IMG_2335_20161127_janos_kim

Az épület hatalmas, így érdemes egy délutánt rászánni, és megnézni az aktuális programokat, hisz a napi delfin és fóka show-t nem érdemes kihagyni. A legtöbb turista nem tölt el heteket a szigeten, ezért érdemes alaposan végiggondolni, hová érdemes ellátogatni. Nekem nem az első helyen volt a listámon Hanwha Aqua Planet, de meglátogatása és pozitív élményeim után szívesen javaslom legalább a legjobb tíz dolgot felsoroló listába felvenni.

IMG_2327_20161127_janos_kim

Kim János

Cim:
95, Seopjikoji-ro, Seongsan-eup, Seogwipo-si, Jeju-do
제주특별자치도 서귀포시 성산읍 섭지코지로 95

Honlap:
http://www.aquaplanet.co.kr/jeju/eng/index.jsp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük