Tetszik a koreai Temple Stay a vietnámiaknak

A Temple Stay elnevezésű kulturális program egyre népszerűbbé vált Koreában az elmúlt évek során. Lényege, hogy az érdeklődök egy bizonyos ideig egy buddhista kolostorban tartózkodnak, együtt tevékenykednek és imádkoznak a szerzetesekkel. Úgy tűnik, a vietnámiak számára különösen is tetszik a lehetőség.

A Hanoiban rendezett International Travel Mart 2019 eseményen a CCKB (Cultural Corps of Korean Buddhism) bemutatta a Temple Stay lehetőséget az érdeklődnek. Nem akárhogyan tette ezt, ugyanis VR (virtuális valóság) szemüvegeken keresztül tapasztalhatták meg az ott lévők, milyen érzés is egy koreai buddhista templomban tartózkodni, lótusz formájú lámpásokat, illetve buddhista imafüzéreket készíteni.

Több, mint 5000 ember ember vett részt ezeken a bemutatókon. A CCKB beszámolói szerint a vietnámiak különösen is pozitívan ítélték meg a kezdeményezést, ugyanis az ország kultúrája szorosan összekapcsolódik a buddhizmussal. A 20 éves Ngo Thanh Tham is hasonlóan számolt be tapasztalatairól:

Nagyon emlékezetes tapasztalat volt lámpásokat készíteni, főleg úgy, hogy a lótusz Vietnám nemzeti virága. Ha meglátogatom majd Koreát, nagyon szeretnék részt venni egy hasonló (Temple Stay) eseményen. Remélem, hogy sok vietnámi értesülni fog erről a programról.

A CCKB képviselői szerint a vietnámiak Korea felé való közeledését több más dolog is magyarázza: egyrészt Pak Hang Szo (Park Hang-seo, 박항서) személye, aki jelenleg is aktívan tevékenykedik a vietnámi futball fellendítésében, illetve a koreai populáris kultúra elterjedése a délkelet-ázsiai országban.

A Temple Stay természetesen mindenki számára nyitott, sőt, a Dél-Koreába utazók számára különösen is ajánlott, hisz általa könnyeben megérthető a koreai kultúra és történelem. Ezen felül a Temple Stay egy személyes felüdülést is eredményez, a résztvevők ugyanis rövid ideig elszabadulhatnak a zűrös hétköznapoktól, csendes és nyugodt környezetben átértékelve mindennapjaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük