Démonvadászok, korrupt politikusok és talált család: The Uncanny Counter (drámaajánló)

Az idei téli szezon egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb koreai sorozata január 31.-étől kezdve a magyar Netflixen is elérhető.

A The Uncanny Countert, amely november vége és január között ment a felkavaró thriller és horror sorozatokról ismert OCN tévécsatornán, mind belföldön, mind a nemzetközi közönség körében nagy érdeklődés övezte. Ez részben a népszerű színészek, Jo Byeong Gyu (Cso Bjong Gju, 조병규), a K-pop világából érkezett Kim Sejeong (Kim Sze Dzsong, 김세정) és a veterán színésznő Yeom Hye Ran (Jom Hje Ran, 염혜란) érdeme, részben pedig a dráma érdekes történetének és egyedi hangulatának köszönhető.

A főhős Szo Mun, egy félénk gimnazista fiú, aki a bal lábára sánta az autóbaleset óta, amelyben a szüleit is elvesztette. Szo Mun csendesen éldegél a nagyszüleivel és tűri az iskolában az osztálytársai kegyetlenkedéseit, amíg egy szép napon hirtelen egy tésztaétteremnek álcázott démonvadász csapat tagjává válik. A csapat egy nagy hatalmú démon utáni kutatás folyamán egy sor évekkel azelőtt eltussolt gyilkosság és rengeteg korrupció nyomaira bukkan, magukra vonva több helyi politikus haragját.

Az azonos című képregényből tévére adaptált The Uncanny Counter (경이로운 소문) első pillantásra talán hasonlónak tűnhet a természetfeletti nyomozós/gyógyítós K-drámákhoz, mint például a Master’s Sun vagy a Hotel Del Luna, de már az első epizódból kiderül, hogy itt egy kicsit másra számíthatunk, mint ezek a romantikus komédia, horror és fantasy közös határvidékén létező sorozatok. Az előbbiekre jellemző az álom-vagy meseszerű, fantasztikus világépítés és komikus elemek, míg ez a dráma egy olyan komor realizmussal operál, amely a történetet egészen egyedülállóvá és hatásossá teszi.

A sorozat varázsa elsősorban a fordulatos cselekményben, izgalmas akciójelenetekben, szerethető karakterekben és a csapat érdekes „talált/választott család” dinamikájában rejlik. Alapvetően azoknak ajánlom ezt a drámát, akik szeretik a természetfeletti nyomozós vagy szellemvadászos sorozatokat, de nem ragaszkodnak a romantikához és a dinamikusabb, akciódús történeteket részesítik előnyben. Az OCN-drámák (pl.: The Guest, Voice, Save Me) rajongói egészen biztosan élvezni fogják. Akik nem kedvelik az erőszakos jeleneteket, vagy könnyedebb élményre vágynak, azoknak ehelyett inkább a Mystic Pop-Up Bar (쌍갑포차) című, tavaly nyáron megjelent drámát ajánlom a figyelmébe.

Kép: The Uncanny Counter hivatalos pillanatkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük