Kim Dzsong Il mégsem tudott teleportálni

A Rodong Sinmun huszonnégy év után elismerte, hogy az emberek nem képesek ilyesmire.

24 éven át énekelték az észak-koreaiak a tartalma miatt nemzetközi szinten is ismertté vált, „A tábornok térugrást használ” (장군님 축지법 쓰신다) című propagandadalt, azonban az 1996-ban, Kim Dzsong Il körüli imidzs kiépítésére használt szlogen, miszerint az észak-koreai vezetők, így Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il is hatalmas távolságok lekicsinyítésére és átugrására képesek, idén május végén visszavonásra került.

chukjibeop
Képkocka a dal hivatalos videoklipjéből

A Koreai Munkapárt lapja, a Rodong Sinmun 2020. május 20-i, „A »térugrás« titka” című cikkében egy Csang Ün Gjong (장은경) nevű újságíró elismerte ugyanis, hogy „az emberek valójában fizikailag nem képesek eltűnni, majd egy másik helyen megjelenni”, illetve „távolságokat lekicsinyítve átugrani”. Érdekesség, hogy az újságcikk a szóban forgó „térugrás”, vagy szó szerinti fordításban „távolság-kicsinyítési technika” (축지법, 縮地法) kifejezést végig fordított lúdlábak közé szorítva hivatkozza, amelyek az európai tipográfiában a macskakörmöknek felelnek meg.

A szlogen visszavonása egy komoly lépésnek számít, tekintve hogy Észak-Koreában hagyománya van a vezetők köré kiépített kultikus történeteknek, amelyek gyakorta természetfeletti képességek birtokosaiként ábrázolják őket.

Kim Dzsong Il mégsem tudott teleportálni” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: