Kim Dzsong Ün ideológiai vizsgálatot rendelt el az Egységes Front Frakció ellen

Kim Dzsong Ün a napokban ideológiai vizsgálatot rendelt el a kormánypárt Központi Bizottságának Egységes Front Frakciója ellen (통일전선부), mert az nem tudott eredményeket felmutatni az USA-val és Dél-Koreával kapcsolatos diplomáciai célok elérésében.

Az Egységes Front Frakció a Koreai Munkapárt egyik részlege, mely a a Dél-Koreával való kapcsolatokért, emellett propagandatevékenységet és kémkedést is folytat, illetve olyan szervezeteket működtet, mint a Japánban tevékenykedő Cshongrjon (총련).

Az Egységes Front Frakció nem értette meg az amerikai stratégiát, emiatt Hanoiban folytatott kétoldalú tárgyalások megakadtak. Továbbá az EFF és a Külügyminisztérium külön utakon járt, így a dél-koreai kormánnyal folytatott tárgyalások sem értek el nagy haladást.

A rendelet célja, hogy változtasson Észak-Korea külpolitikai helyzetén azzal, hogy eltakarítja az EFF-ben fennálló stagnáló ideológiai légkört, hogy új stratégiákat állíthassanak fel USA és Dél-Korea vonalon.

Kim Jong Csholt (김영철), aki az USA és Dél-Korea felé irányuló diplomáciai stratégiák kidolgozásának felelőse volt, eltávolították posztjáról, helyére Csang Güm Cshol장금철 került a dél-koreai Nemzeti Hírszerző Ügynökség jelentése szerint.

Kim Yong Chol (upper row in the center) in photo with newly-elected members of state leadership bodies on April 12.
Az április 12-i fénykép, melyen Kim Jong Cshol utoljára látható, hátsó sorban középen. (Forrás: DailyNK)

Kim Jong Cshol vállalta a felelősséget a Hanoi tárgyalások kudarcáért, utoljára egy április 12-i fényképen lehetett látni. Azonban a DailyNK phenjani forrása szerint Kim megtarthatja pozícióit a Koreai Munkapárt alelnökeként és az Államügyi Bizottság tagjaként. Az ő eredménye volt a denuklearizációs tárgyalások elindulása. Jong Cshol egy katonatiszt, aki gyorsan emelkedett a ranglétrán, egészen az alelnöki posztig. Később az Egyesült Államok és Észak-Korea közti tárgyalások élére helyezték, ami nem az ő szakterülete. Az USA-politikából való eltávolítása után megfigyelők Ri Szon Gvonra (리선권) figyelnek, aki Kim Jong Cshol jobbkeze, egyben a Szülőföld Békés Egyesítéséért Nemzeti Bizottságának elnöke, (조선평화통일위원회) így őt nevezték ki a Dél-Korea-politika felelősévé.

Forrás: DailyNK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük