Észak-Korea tovább szigorítja a belföldi utazásra vonatkozó szabályokat

Az észak-koreai hatóságok tovább szigorították a belföldi utazásra vonatkozó szabályokat, miután Dél-Korea vasárnap “magas”-ra emelte az újfajta koronavírus miatti kockázati szintet.

A Rodong Sinmun képe egy busz fertőtlenítéséről. Via DailyNK

A Népbiztonsági Minisztérium korlátozza az utazásra jogosító okmányok kiadását, a hatóságok pedig lecsapnak a pénzért embereket szállító furgonokra.

Az Állambiztonsági Minisztérium főleg buszokra és egyéb tömegszállításra alkalmas eszközökre figyel. A helyi rendőrőrsök ideiglenes ellenőrzőpontokat állítottak fel e célból.

A hatóságok gondosan igyekeznek megakadályozni mindent és mindenkit abban, hogy a határréggióból az ország belsejébe juthasson és viszont.

Tilos utaznia bárkinek, aki külföldről lépett be az országba, de nincs róla papírja, hogy tesztelték-e koronavírusra. A megfelelő utazásra jogosító dokumentumokat nélkülöző kereskedők is célkeresztben vannak.

Sok “rohamosztagos” (돌격대, tolgjokte) van Kangvon tartományban, akik az ország legkülönfélébb részeiből érkeztek, tehát nagy a mozgás. A hatóságok nem zárhatják le teljesen a tartományt, mert a rohamosztagosoknak építési projektekhez kell anyagot szállítaniuk, azonban sok ellenőrzőpontot állítottak fel, hogy a közlekedést a lehető legjobban blokkolják.

Észak-Korea “rohamosztagai” ideiglenes csoportok, melyeket különleges igények kielégítésére állítanak fel, mint például építkezési projektek. Általában a hadsereghez hasonlóan szerveződnek, és katonai rendfokozatot viselnek, de nem kezelendők katonaként.

A hatóságok korlátozzák az  utazási dokumentumok kiadását, kizárlólag kormányzati engedéllyel lehet kapni ilyen okmányokat, emellett a gyárak tisztviselőinek, akik a nyersanyagokat szerzik be az ország különböző részeiből, megmondták, hogy várjanak inkább “kicsit tovább”, a járvány elvonulásáig. Ezenkívül a szállítójárműveket és a buszok csomagterét is ellenőrzik, olyanok után kutatva akik ezeken a rejtett helyeken utaznának.

Azonban vannak rések, melyeket az emberek kihasználnak; a taxisok más útvonalakon mennek, illetve a maszkot viselő embereket sem zaklatják annyira.

Forrás: DailyNK

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: