Húsz év börtön a hjeszani ügyésznek

Fény derült rá, hogy még szeptemberben emberkereskedelem miatt több mint tíz év börtönre ítélték egy ügyészt és feleségét a Rjanggang tartománybeli Hjeszanban.

A DailyNK egy rjanggangi belső forrása szerint a tartományi székhely egy ügyésze pénz ellenében Kínába értékesített szűz lányokat. Az emberkereskedők még attól sem riadtak vissza, hogy egy szamdzsijoni rohamosztagos alakulatnál dolgozó fiatal nőt is eladjanak. A nőket azzal a hamis ígérettel csalták tőrbe, hogy munkalehetőséget biztosítanak nekik Kínában.

hyesan
Hjeszan látképe (CC-SA-3.0 Mimura/Wikipedia)

Ugyanakkor a rohamosztagos nőt a kínai határon letartóztatták, majd visszaküldésekor az Állambiztonsági Osztály (Bovibu, Bowibu) vizsgálatot indított, amelynek során fény derült a hjeszani ügyészpár bűncselekményeire. A nyomozás során az is kiderült, hogy az ügyészpár az emberkereskedelem mellett kábítószercsempészetben is részt vett. A helyiekben különösen nagy megütközést keltett, hogy szűz lányok kerültek értékesítésre.

Az ügyészt, akit korrupcióval is vádoltak húsz, bűnpártoló feleségét tizenhárom év börtönbüntetésre ítélte a hjeszani bíróság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük