A Seungri-botrányról

A BIGBANG taggal kapcsolatos szex-és drogbotrány a közelmúltban rendkívüli erővel rázta meg a nemzetközi K-Pop rajongói közösséget. De mit mondanak az átlagos koreaiak?

Seungri, a BIGBANG fiúbanda tagjaként híressé vált énekes az általa promotált Burning Sun klubban folyó prostitúcióban, drogkereskedelemben, rendőrségi korrupcióban és gyakori szexuális visszaélésekben való részvétele miatt áll nyomozás alatt, valamint tagja volt egy KakaoTalk chatbeszélgetésnek, amelyben a résztvevők illegális, rejtett kamerás szexvideókat osztottak meg egymással. (x)(x)(x)

Miután az ügy megjelent a sajtóban és Seungri bejelentette visszavonulását a szórakoztatóiparból (x), a rajongótábor köreiben azonnal kitört a káosz. A külföldi rajongók közül ugyanakkor sokan megfeledkeznek róla, hogy itt nem csak egy K-Pop botrányról van szó; ez az ügy komoly problémákra világít rá a dél-koreai társadalommal kapcsolatban.

Az Asian Boss Youtube-csatorna videójában szöuli járókelők mondták el a véleményüket a Seungri-ügyről. Szóba került, hogy Seungri a visszavonulásával főleg a YG Entertainment anyagi kárát próbálja csökkenteni, és hogy az Instagramra posztolt üzenetében leginkább áldozatként állítja be magát. Arról, hogy ez a visszavonulás mennyire végleges, meglehetősen sokan gondolják, hogy bár megérdemelné, hogy a karrierje véget érjen, valószínűleg néhány év kihagyás után vissza fog térni a BIGBANG tagjaként.

Többen is említették, hogy a szórakoztatóiparban és a klubokban nem ritka a prostitúció és a nőkkel szembeni szexuális atrocitások (a rejtett kamerás pornográfia például valós probléma, az Asian Boss külön erről a témáról is készített már utcai interjúkat korábban). A megkérdezettek közül a legtöbben egyetértettek abban, hogy ez a botrány azért különleges, mert híres személy áll a középpontban, nem pedig egy arctalan, de hatalmas üzletember, és így a társadalom végre problémaként kezeli azt, amiről eddig inkább nem beszélt.

Asian Boss

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük