2000-en kaptak hatástalan influenza elleni védőoltást Dél-Koreában

2000 felé közelít azon emberek száma, akik a gyanú szerint „szobahőmérsékletnek kitett”, forgalomból kivont influenza elleni védőoltást kaptak.

A hatóságok korábban azt állították, hogy senki nem kapott a problémás oltóanyagból, ámde a beoltottak száma napról-napra növekszik.

A kép csak illusztráció.

Október 1-én a Járványügyi Hatóság által kiadott forrás szerint tovább nőtt a beadott oltások száma 1910-re, abból az adagból, ami jelenleg vizsgálat alatt áll, hogy valóban kitették-e szobhőmérsékletnek vagy sem.

Az előző napi 1362 esethez képest 548 emberrel többről van tehát szó.

Kangvon és Ulszan kivételével országszerte 15 várost érint.

Tartományi és nagyvárosi lebontásban így Kjonggi tartományban 673, Észak-Csolla 326, Incshon 214, Észak-Kjongszang 161, Szöul 149, Puszan 109, Dél-Cshungcshong 74, Szedzsong 51, Tegu 46, Kvangdzsu 40, Dél-Csolla 31, Tedzson 17, Dél-Kjongszang 10, Csedzsu 8, Észak-Cshungcshong 1 fő érintett.

A Járványügyi Hatóság szeptember 22-én állította le azonnali hatállyal az oltások beadatását, de ezután is több helyen történtek oltások, megszegve a kormányzati utasítást.

Ezen kívül 2 féle oltás van, a kormány által biztosított ingyenes, és a fizetős. Ezeket a rendelkezések szerint elkülönítve kell beadni, de több esetben egy helyszínen adták be őket, vagy keveredés is előfordult. Olyan eset is volt. hogy pénzt fogadtak el, és a kormány által biztosított ingyenes adagot adták be.

A Járványügyi Hatóság szerint 8 embernél jelentettek „abnormális hatásokat”. A 4 újabb esetből 2-nél jelentkezett hidegrázás, fejfájás és hányinger, 1-nél kiütések, 1-nél hasmenés. A 4 korábbinál hasonló mellékhatások jelentkeztek, de ők már jobban vannak.

A vizsgálatok szerint a Sinszong Gyógyszergyár nem követte az előírt hűtési procedúrákat, mint például hűtőkocsiban szállítás, vagy padlón tárolás. Az üzlet működését felfüggesztették, illetve 5,78 millió szobahőmérsékleten tárolt vakcinát vontak ki a forgalomból.

Forrás: Yonhap News

One thought on “2000-en kaptak hatástalan influenza elleni védőoltást Dél-Koreában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük