Valószínűleg börtönbe kerül Jung Joon Young és Choi Jong Hoon

November 13.-án, szerdán zajlott a legutóbbi tárgyalás Jung Joon Young, Choi Jong Hoon és több más személy ügyében, akik megsértették a szexuális bűncselekményekről szóló törvényt.

A két zenészt márciusban, illetve májusban tartóztatta le a rendőrség, miután a Burning Sun-botrány kapcsán napvilágra került egy Kakaotalk-chatszoba, amelyben a résztvevők egyebek közt rejtett kamerás szexvideókat osztottak meg egymással.

A rockzenész Jung Joon Young esetében az ügyészség 7 év börtönbüntetést szabott ki rejtett kamerás felvételek készítése és terjesztése, valamint súlyos nemi erőszak miatt (olyan szexuális bűncselekmény, ahol több elkövető is van). Az egykori FTISLAND-tag, Choi Jong Hoon 5 év börtönt kaphat súlyos nemi erőszakban való részvételért.

A Burning Sun klub volt alkalmazottja, egy bizonyos Kim úr és az irodai dolgozó Kwon úr 10 év börtönt kaphatnak több bűncselekményért, például kvázi-erőszakért (olyan nemi erőszak, amely során az áldozat nincs tudatánál vagy képtelen ellenállni). Heo úr, aki korábban egy szórakoztatóipari cég alkalmazottja volt, az ügyészség javaslata alapján 5 évet ülhet súlyos kvázi-erőszakért.

Az ügyészség továbbá mindannyiuk számára pszichológiai kezelést javasol, rehabilitációt, a személyes információik titokban tartását, és 10 év eltiltást szabott ki rájuk bármilyen munkától gyerekekkel vagy tinédzserekkel foglalkozó intézményben.

A végleges ítéletet a bíróság november 29.-én fogja kihirdetni.

Forrás: Soompi