Több, mint 10 százalékkal esett a Japánba utazó koreaiak száma

A Japán és Dél-Korea közötti „kereskedelmi háború” az utazók számát is jelentősen érinti. Az előrejelzések alapján az utazók számának csökkenése negatívabban érinti majd Japánt, mint Dél-Koreát.

„A Japánt bojkottáló mozgalom erősen érint minket. A fedélzetre már csak üzletemberek, külföldön tanuló hallgatok, japán nemzetiségűek, illetve a foglalást lemondani nem tudó személyek érkeznek. A turisták száma drasztikusat zuhant.”

– mondta az egyik légitársaság munkatársa. Július óta a Japánba készülő utasok száma folyamatosan csökkent, augusztus második hetében pedig a 13 százalékos csökkenést is elérte a tavalyi évhez képest.

Egy nemrég készült beszámoló szerint a két ország közötti kereskedelmi konfliktus nemcsak Dél-Korea, hanem Japán gazdaságát is kellemetlenül érinti. A HRI (Hyundai Research Institute) felmérése szerint amennyiben a jelenlegi tendencia folytatódik, a jövő év során 81.2 százalékos csökkenés lesz észlelhető a Japánba utazó koreaiak számát illetően. A jelentés arról is ír, hogy Japán gazdasága 0.1 százalékos esést produkálhat csak a koreai utazók hiánya miatt.

A tavalyi év rekordszámokat produkált, ugyanis több, mint 7 és fél millió koreai utazott a szigetországba. Már biztosan kijelenthető, hogy ez a szám nem fog megismétlődni a jelenlegi körülmények között.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy az utazók számának csökkenése következményeként Japánban 95 ezernél is több, Dél-Koreában pedig közel 20 ezer személy veszítheti el munkáját. Nagy visszaesések várhatóak mindkét országban a termeléssel és szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységeket illetően is.

„Japán nagyobbat fog bukni a két országba utazók számának csökkenése miatt. Ennek ellenére kellemetlenül érinti a helyzet a koreai piacot is, és minden bizonnyal károsítani fogja a hazai turizmust.”

– szerepel a Hyundai Research Institute anyagában.

(Korea Times)

Fotó: South China Morning Post

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük