Számos Budapestre utazó koreai jelezte korábban a mentőmellények hiányát – írja a Yonhap

A budapesti sétahajózás rendkívül népszerű időtöltés a turisták körében, viszont annak biztonsági intézkedései nem elégségesek – állítják a dél-koreaiak.

A Yonhap több olyan turistával is készített interjút, aki nemrég hazánkban járt. Egy szöuli lakos így számolt be tapasztalatairól:

„Körülbelül este 10 órakor szálltam fel egy sétahajóra, de mentőmellényt nem kaptam. A hajóról hiányzott a mentőcsónak, illetve számos más berendezés is. (…) Ha ez a mi országunkban történne [Dél-Korea], valószínűleg nem is kapna működési engedélyt.”

Egy másik utas is hasonló véleményt osztott meg, mondván nem kapott mentőmellényt, illetve az utasok azt sem tudták, hogy egy baleset esetén hogyan kell eljárniuk.

A budapesti sétahajózás népszerű időtöltés a koreai turisták körében, az eddigi szolgáltatásokkal pedig az utazók többsége nagyon elégedett volt.

Úgy tudjuk, voltak mentőmellények a Hableány sétahajón, azonban az utasok ezeket nem tudták felvenni, hisz a hajó néhány másodperc alatt az oldalára fordult, majd elsüllyedt. Nagy kérdés, hogy miként lehet a következőkben a hasonló tragédiákat megelőzni: a turisták értelemszerűen nem mentőmellényben szoktak sétahajózáson részt venni, de talán ez lenne a leginkább biztonságos megoldás.

(Yonhap)

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük