Valami tenni kell az okostelefon-zombik ellen

Dél-Koreában egyre nagyobb problémát jelent az úgynevezett okostelefon-zombik jelenléte. Ahogy az alábbi videón is látszik, nagyon sokan sem saját, sem mások biztonságára nincsenek tekintettel.

Dél-Koreában az úgynevezett “smombie” (smartphone zombie) kifejezést használják ezekre az emberekre. Egyáltalán nem ritka az olyan, hogy a járókelők figyelmetlenségből meglökik embertársaikat, botladoznak az utcán, nekiütköznek egy oszlopnak, vagy épp egy autó elé lépnek.

Épp ezért egy új rendszert alakítottak ki a balesetek megelőzése érdekében. A rendszer lényege, hogy egy villanó fényjelzés jelenik meg az átkelőn, ha az adott szenzor látja, hogy egy jármű és egy gyalogos közelednek egymáshoz. Emellett a gyalogosok telefonján is megjelenik egy figyelmeztető értesítés.

2017-ben 1600 gyalogos halt meg közlekedési balesetben – az összes közúti baleset 40 százalékát eredményezve. Úgy tűnik, a gyalogosok kedvelik az új technológiát, azonban minden bizonnyal sok időre van szükség, amíg azok elterjedtté válnak – hisz egyetlen gyalogátkelőhely esetében 13 ezer dolláros költséget jelent.

(Korea Times)

Fotó: Matt of All Trades

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: