Megszólaltak Otto Warmbier szülei: nem örülnek!

Otto Warmbier esete bejárta a világot. Az amerikai hallgató egy utazási irodán keresztül jutott el Észak-Koreába csoporttársaival, azonban ellopott egy propagandaplakátot a phenjani Yanggakdo Hotelből. Emiatt bíróság elé állították, majd egy koncepciós pert követően tizenöt év kényszermunkára ítélték. Később hazaszállították az Egyesült Államokba, de ekkor már kómában volt, rövid idő után pedig meghalt. Most a szülei reagáltak Donald Trump kijelentéseire…

https://www.youtube.com/watch?v=dCZvgY1NGXU

Az amerikai fiú hazaszállításában fontos szerepe volt a Trump-adminisztrációnak. Állapota annyira súlyos volt azonban, hogy 2017. június 13-i hazaszállítását követően agykárosodást mutattak ki nála, néhány nappal később pedig meghalt.

Ekkoriban Trump hevesen bírálta Észak-Koreát, az észak-koreai rezsimet pedig brutálisnak nevezte. Otto szülei később elismerően beszéltek az amerikai elnökről, külön kiemelve, hogy az elnök ereje inspiráló számukra.

A február végi vietnámi csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón újra szóba került Otto Warmbier esete. Trump elmondta, hogy az észak-koreai táborokban szörnyű dolgok történnek, azonban azt is hozzátette, hogy Kim Dzsong Ün nem tudott az eseményekről. Szerinte az észak-koreai vezetőnek semmilyen előnye nem származott volna abból, ha ezt a mértékű brutalitást támogatja. Azt is leszögezte, hogy az Észak-Koreából visszatérő többi amerikai fogoly egészségesen tért haza.

trump kim

Otto Warmbier szülei a csúcstalálkozót követően egy rövid közleményben reagáltak:

Tisztelettel figyeltük a csúcstalálkozó eseményeit. Most azonban fel kell szólalnunk. Kim és az ördögi rezsim felel azért, hogy a gyermekünk életét vesztette. Kim és a rezsim leírhatatlan kegyetlenségért és embertelenségért felel. Ezen nem változtatnak kifogások és bőkezű dícséretek. Köszönjük!

Az elmúlt napokban Donald Trump amerikai elnököt többek között azért is kritizálták, hogy az eredmények nélküli találkozón Kim Dzsong Ünt barátjának, illetve nagy vezetőnek nevezte. Vélhetően ennek politikai motivációja és célja van, ennek ellenére felmerül a kérdés, hogy dícsérhet-e az amerikai elnök egy ilyen vezetőt?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük