13-an meghaltak, miközben a Kimek portréit próbálták megmenteni az áradás közepette

Az Észak-Hamgjong tartományban zajló súlyos áradásban késő augusztusban egy tanárokból és diákokból álló csoport életét vesztette egy Hoeryonghoz közeli iskolában, miközben próbálták megmenteni Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il portréit.

„A Szonghak Gimnáziumban, mely Hoeryong mellett található, 7 tanár –beleértve az igazgatóhelyettest – és 6 diák vesztette életét, miközben portrékat és olajfestményeket próbáltak kimenteni az áradó vízből.” mondta egy Észak-Hamgjong tartománybeli forrás a Daily NK-nak október 5-én.

„Az igazgatóhelyettes, félve a büntetéstől, amiért nem védte megfelelően az idealizált tárgyakat, az áradás közben vészhelyzetet hirdetett majd a mentésbe csatlakozó tanárok és diákok meghaltak.”

Észak-Koreában azok a polgárok, akik a Kim-család portréit megmentik, hősökként tisztelik, míg akik az emberek, vagy ingóságok mentésén fáradoznak, ideológiai bírálat célpontjaivá válnak. Az állam parancsba adta a „kjolsza ongvi 決死擁衛 결사옹위” elvéhez való makacs ragaszkodást, amely elv lényegében előírja, hogy az emberek a vezetők portréinak biztonságba helyezését még a családjuknál is előbbre valónak tartja.

Ha nem sikerül a portrékat megmenteni, az bekerül az egyén hivatalos iratiba és életük végéig ott is marad. Politikai büntetések is vannak, például a Pártból való kitiltás. Ily módon a rezsim a hűséget az emberek megélhetésének és társadalmi helyzetének közvetlen fenyegetésével kényszeríti ki.

„Ha az igazgatóhelyettes nem mutatja ki a hűségét, akkor elkerülhették volna a tragédiát. Ez a Párt által olyannyira kihangsúlyozott, kikényszerített hűség vezette őket a halálba” tette hozzá a forrás.

„A hatóságok még csak nem is próbálják megbecsülni a halottak hűségét”, folytatta, hozzátéve, hogy „A lakosság szerint hiába haltak meg és az lenne a fontos, hogy a saját életük legyen előbbre való”.

Bár a tanárok és diákok holttestei még nem kerültek elő, a hatóságok az idealizált tárgyak és lakóépületek helyreállítására összpontosítanak, azt állítva, hogy nem ők voltak az egyetlen áldozatai az áradásnak.

Egy másik észak-hamgyeongi forrás szerint az áldozatok családtagjai nem léphetnek kapcsolatba a kormánnyal az eset kapcsán. mert ez közvetlenül a Tábornok (Kim Dzsong Ün) hatáskörébe tartozik.

Ők inkább az elhunyt igazgatóhelyettes felé fejezik ki dühüket, mondván „Nem kellett volna belevinnie a diákokat a veszélyes hullámokba”, továbbá, „Hogyan nyugodhatnának békében a szegény gyermekek, miután ilyen borzalmas körülmények között haltak meg?”

Via Daily NK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük