A dél-koreai politika és a kriptovaluták

Dél-Korea két fő politikai pártja a Demokrata Párt (DP) és a Polgári Erő Pártja (PEP) – 2022 decembere óta a Demokrata Párt a legnagyobb Dél-Koreában, mintegy 4,85 millió párttaggal. Akkoriban a kriptovaluta is előkelő helyen szerepelt a 2022-es dél-koreai választások elnökjelöltjeinek napirendjén, azonban a két párt eltérő álláspontot képvisel a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatban, ami befolyásolja annak elfogadását, megadóztatását és jogszerűségét.

A választások eredménye hatással lesz a befektetői hangulatra és a piaci dinamikára, beleértve a kriptopiacot is. A támogató politika több befektetést vonzhat a kriptovalutákba, míg a bizonytalanság vagy a kedvezőtlen politika piaci volatilitáshoz vezethet. Dél-Korea jelentős szereplője a globális kriptopiacnak. A szabályozási keretrendszerében vagy a piaci dinamikában bekövetkező változások hullámhatással lehetnek a szélesebb kriptoökoszisztémára, befolyásolva a trendeket és a megítélést nemzetközi szinten.

A dél-koreai választások döntő tényezőként szolgálnak a szabályozási környezet, a piaci hangulat és az innováció alakításában a kriptoiparon belül. A CryptoQuant összeállított egy összefoglalót arról, hogy a két fő dél-koreai politikai párt hol áll a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban.

A kormánypárt hajlandóságot mutatott arra, hogy elhalassza a digitális eszközök megadóztatásának bevezetését. Nyitottak a digitális eszközök megadóztatásának időzítésével és részleteivel kapcsolatos megbeszélésekre és megfontolásokra. A párt azt tervezi, hogy a befektetők védelme érdekében közigazgatási rendszert hoz létre a digitális eszközök számára, és egységesíti az összes központi tőzsde tőzsdei bevezetési kritériumait. A párt engedélyezni tervezi a tokenek bevezetését azok számára, amelyek rendelkeznek a befektetővédelmi mechanizmussal. Ez a dél-koreai digitális eszközök piacán a befektetők szabályozását és védelmét célzó jogalkotási erőfeszítésekre utal. A kezdeményezés része a dél-koreai kormány szélesebb körű erőfeszítéseinek, amelyek célja a kriptovaluták és a kapcsolódó tevékenységek jogi keretének kialakítása. A Polgári Erő Pártja várhatóan elő fogja mozdítani a digitális eszközbefektető-védelmi törvény 2. fázisát, amely különböző intézkedéseket tartalmazhat, például a digitális eszközpiacon a csalás és az illegális tevékenységek megelőzésére irányuló szabályozás megerősítését.

A fő ellenzéki Demokrata Párt hajlandóságot mutatott arra, hogy feloldja az amerikai Spot Bitcoin ETF-ekbe történő befektetés korlátozását a digitális eszközök esetében, és adókedvezmények céljából felveszi a digitális eszköz ETF-eket az ISA-ra. Az ellenzéki párt azt ígérte, hogy a digitális eszközök adóztatását 1 850 dollárról 37 ezer dollárra emeli az adózatlan tartományban. Az ellenzék további javaslatai közé tartozik az ötéves nyereség és veszteség kombinálása az adózás szabványa. A párt üzleti törvényt kezdeményez a digitális eszközökkel foglalkozó vállalkozások működéséhez, és felügyeleti rendszert épít ki a Dél-Koreában működő központosított tőzsdék (CEX) összes rendelési könyvének egyesítésére.

(via cryptonews.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük