Kim, aki titkár, de nem főtitkár

Általában mindenki a kaptafájánál marad, így nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen témában fogok cikket írni a blogra, de a jelenlegi helyzetben minden kikapcsolódási lehetőséget meg kell ragadnunk.

A 김비서가 왜 그럴까, magyar fordításban szabadon Mi lelhette Kim titkárnőt? egy 2018-as dél-koreai televíziós sorozat Pak Szo Dzsun (박서준) és Pak Min Jong (박민영) főszereplésével.

Kimbiszo
Egy találó szó: 퇴사밀당. Kilép(tet)ési huzavona.

Történetét illetően egy klasszikus dél-koreai romantikus komédia, I Jong Dzsun (이영준; alakítja: Pak Szo Dzsun, 박서준) egy jól menő nagyvállalat dúsgazdag és nárcisztikus alelnöke, aki rendszeresen titkárnője, Kim Mi Szo (김미소; alakítja: Pak Min Jong, 박민영) társaságában intézi hivatalos és kevésbé hivatalos ügyeit. Kilenc évig tartó idilli munkakapcsolatuk megszakadni látszik, amikor Kim közli, hogy szeretne felmondani, mert úgy érzi, eljött az idő, hogy megházasodjon, illetve többször utal arra is, hogy szeretné újra megtalálni önmagát, mivel az elmúlt kilenc évben az életét az alelnök életének részeként élte.

Természetesen I Jong Dzsun nem tudja elfogadni Kim távozását, így mindent megtesz, hogy a cégnél, de főképp maga mellett tartsa őt, azonban bár többek közt lakást, céges autót ígér neki, a titkárnő hajthatatlannak bizonyul, így kénytelenek új alkalmazott után nézni, Kim Dzsi A (김지아; alakítja: Phjo Je Dzsin, 표예진) személyében, aki a várakozásokkal ellentétben láthatóan nem rendelkezik a rangidős Kim kvalitásaival. További ellentéteket szülnek egyéb tényezők, például hogy I Jong Dzsun szülei nem értik, fiuk miért nem nősül meg és a titkárnőjén kívül miért nem tűri el más nő társaságát, illetve hogy egy régebb óta ott dolgozó munkatárs, Pong Sze Ra (봉세라; alakítja: Hvang Bo Ra, 황보라) szintén Kim titkárnő utódja akart lenni.

2 thoughts on “Kim, aki titkár, de nem főtitkár

  1. Kedves Szrenka Viktor! Tudom, hogy sokaknak tetszik ez az édeskés rózsaszín történet, ami annyira koreai, hogy a főszereplők kapcsolata régi tragédiából indul. A sorsot nem lehet elkerülni… Ajánlanék ennél eredetibb és nagyon mulatságos történetet Ji Jin Hee főszereplésével.” The Man,Who Can’t Get Married” Egy tervezőiroda kedvence lett. ez a sorozat.

    1. Kedves Enikő!

      Nagyon szépen köszönöm az ajánlást, bár nem terepem a dél-koreai sorozatok világa és nem is terveztem cikksorozatot indítani, az utóbbi 24 órában annyian jeleztek vissza a cikkemre és annyian ajánlottak különféle sorozatokat, hogy megfontolom a dolgot. 🙂

      Üdv, szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük