Mi okozta Gu Hara halálát?

A leginkább a KARA tagjaként ismert énekesnő november 24.-én hunyt el az otthonában, a házvezetőnője talált rá. 28 éves volt.

A rendőrség szerint a halál oka öngyilkosság volt, nem találtak idegenkezűségre utaló jelet.

Gu Hara (angolos átírással Goo Hara) hónapok óta küzdött mentális prolémákkal. Az exbarátja, Csve Dzsong Bum (Choi Jong Bum), a szakításuk után tettlegesen bántalmazta őt és egy rejtett kamerás szexvideó közzétételével fenyegette. Ezt követően májusban az énekesnő már egyszer tett öngyilkossági kísérletet, de azt túlélte.

Csve Dzsong Bumot a bíróság végül augusztusban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amit Hara túlságosan enyhének talált. A dél-koreai internetpolgárok nem tanúsítottak sok együttérzést az énekesnő iránt, a gyűlölködő kommentek megviselték őt.

Hara közeli barátnője, Sulli is nemrég halt meg; a 25 éves színésznő-énekesnő, aki 2015-ig az f(x) lánycsapat tagja volt, október 14.-én vetett véget az életének. Mindketten sokat küzdöttek rosszindulatú pletykákkal és internetes zaklatással, és ebben kevés segítséget kaptak az ügynökségeiktől.

Hara temetése zárt körben, a család és a barátok részvételével fog lezajlani, de az ügynöksége egy nyilvános ceremóniát is tart, ahol a rajongók elbúcsúzhatnak az énekesnőtől.

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Ha szükséged van lelki segítségre, hívd a (62) 420 111 segélyvonalat vagy írj a sostelefon@deltav.hu e-mail címre!