Szexuális zaklatás vádja miatt nem hagyhatja el Dél-Koreát Kenderesi Tamás

A Reuters értesülései szerint egy éjszakai szórakozóhelyen történt az incidens.

A bronzérmes olimpiai úszót vasárnap hajnalban vették őrizetbe, majd hallgatták ki az egyik kvangdzsui rendőrörsön. A hírek szerint Kenderesi tagadta az ellene felhozott vádakat.

A sportoló visszatérhetett a szállására, azonban a vizsgálat miatt 10 napig nem hagyhatja el az országot. Mivel szalagszakadással versenyzett, Kenderesire a jövő héten Magyarországon műtét várna.

Várjuk a Magyar Úszó Szövetség közleményét…

Fotó: Origo.hu

FRISSÍTÉS: ÍME A MÚSZ-KÖZLEMÉNY

„A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük