„Teljesen váratlanul” döntőben találta magát az U20-as dél-koreai válogatott

Idén május 23. és június 15. között rendezik a 2019-es U20-as labdarúgó-világbajnokságot. 24 válogatott vesz részt rajta, köztük Dél-Korea. A koreaiak az aranyért játszhatnak holnapután.

Dél-Korea az F csoportban kezdte a tornát Argentína, Portugália és Dél-Afrika társaságában.  Bár az első mérkőzésen Portugália legyőzte a „tigriseket”, a következő két mérkőzésen hat pontott gyűjtöttek a koreai fiatalok – így második helyről továbbjutottak a legjobb 16 közé.

Azóta egy három mérkőzéses győzelmi sorozat vette kezdetét: előbb Japánt 1-0-ra, majd egy 120 perces 3-3-as döntetlent követően Szenegált sikerült tizenegyespárbajban legyőzni, tegnapelőtt pedig Ecuadort verték meg az elődöntőben.

Holnapután az aranyért játszhatnak a döntőben Ukrajna ellen. A kelet-európai válogatott a saját csoportjában 7 pontot gyűjtött, majd legyőzte Panamát, Kolumbiát és Olaszországot a következő három fordulóban.

Az eddigi menetelést még a legtöbb koreai szakértő és rajongó is meglepőnek tartja. Nem kérdés, hogy a most remeken futballozó fiatalok közül többekkel a felnőtt keretben is találkozhatunk hamarosan.

(Yonhap News)

Fotó: www.news.cn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük