Elkezdték eltüntetni a Kim Dzsong Ün hamis lányáról a nyilvánosság elé került felvételeket

Az 1984-et idéző eseménysornak lehetük tanúi.

Az észak-koreai média korábban közzétett felvételeket egy lányról, akit az ország vezetőjének lányaként tüntettek fel, viszont úgy tűnik, a „valódi” lány felbukkanása után az ő arcképeit elkezdték eltüntetni.

A Koreai Központi Televízió 19-én déltájban az észak-koreai kormányalakítás 74. évordulójára rendezett ünnepségről készült felvételét megszerkesztette, és így, szerkesztve adta le újból. A délben leadott felvételen egy még szeptemberben felvett műsor látható, melyben szerepelt egy lány, akit a külföldi médiumok rendre Kim Dzsong Ün lányaként azonosítottak. Az angol Daily Mail, szeptemberben az eredeti felvétel megjelenésekor egy kínai szakértőt idézve a lányt Kim Dzsong Ün második lányaként, Kim Dzsu E-ként tüntette fel.

Viszont a most 19-én délután 5 órakor újra közvetített felvételről eltüntették a lányt.

A Koreai Központi Hírügynökség és Televízió délután 3 óra tájban leadott felvételén, Kim Dzsong Ün megtekintette az új, Hvaszong-17 nevű interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) rakéta tesztindítását, látható volt a vezér lánya is.

Nem volt más eltérés az eredetileg leadott anyaghoz képest, mindössze az eredeti lányt cserélték le a felvételen egy másikkal. Tehát az észak-koreai hatóságok megkésve kezdték el eltüntetni a nyugati sajtó által tévesen azonosított lány képét, csak miután megjelent a valódi lányé. A jelenséget úgy is lehet értelmezni,hogy mivel kapcsolódik az abszolút hatalommal bíró „Pektu vérvonalhoz”, az észak-koreai médiumok is tájékodnak a nyugati feltételezésekről.

Forrás: Yonhap News

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük