A népszerű énekes szakdolgozata 99%-ban plágium lehet

Hong Dzsinjong (홍진영), az ismert troténekes a Chosun Egyetemen írta a mesterszakos dolgozatát, mely azonban a jelek szerint hamisítvány.

Korábban egy koreai hírügynökség közölt egy interjút Hong korábbi professzorával, aki az egyetem Kereskedelmi Tanszékén tanította őt.

A professzor szerint az énekes alap, mesterszakos, illetve doktori képzéseken végzett kurzusai illetve azok eredményei alapján tanúsítani lehet, hogy a szakdolgozatai mind hamisak. Szerinte Hong apja is professzor volt ezen az egyetemen és a befolyását is bevetette a lánya érdekében.

Egy korábbi cikkben a szakdolgozatot egy Copy Killer nevű online plágiumvizsgáló adatbázison átfuttatva 74%-os plágiumot, egyezést állapítottak meg, bár a professzor állítása szerint ez téves, a 99% pontosabb. Állítása szerint egyszer sem látta még az egyetemen Hongot és az alapszakos és mesterszakos szakdolgozatai teljesen hamisak. Ezen szakdolgozatát “A kulturális tartalomgyártás tendenciáinak kutatása a koreai hullámon (hallyu) keresztül” címmel írta, ezzel kapcsolatban merültek fel kétségek.

A Copy Killer egy nagyon népszerű oldal Koreában, és ezen szakdolgozat az elemzésük szerint a teljes, 556 mondatos szövegből 124 mondat esetén legalább mondatonkénti 6 szavas egyezést mutattak ki, de a többi 365 mondatnál is felmerült a gyanú, ezek megerősítést is nyertek.

Hong Dzsinjong és az ügynöksége azonban tagadja a vádakat, mondván, ő szabályszerűen megírta a dolgozatát.

Via YTN

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: