A külföldiek miatt (is) növekszik a szöuli ingatlanok ára

Egyre nagyobb az igény a külföldiek részéről a szöuli ingatlanok iránt.

A külföldiek által vásárolt szöuli lakások száma jelentősen megnövekedett az elmúlt négy évben, hozzájárulva a lakóépületek árának növekedéséhez, véli a KAB (Korea Appraisal Board) hétfői tanulmánya.

Az adatok szerint 2015 januárja és 2019 augusztusa között a külföldiek összesen 10,341 lakást vásároltak meg. A listán az első helyet a kínaiak foglalják el (4,773 lakásvásárlás), az összes vásárlás 46.2 százalékát kitéve. Őket követik az amerikaiak (2,674 vásárlás, vagyis 25.9 százalék), míg a japánok csupán 185 lakást vásároltak (1.8 százalék).

A legnagyobb változás a kínaiak esetében vehető észre: míg 2015-ben csak 722 lakást vásároltak, addig ez a szám rohamosan növekedett az ezt követő években. Elég az idei adatokat megtekinteni: 2019 első kilenc hónapjában a kínaiak már 619 lakást vásároltak, több mint háromszor többet mint amennyit az amerikaiak (190).

Elemzők szerint a lakások iránti külföldi kereslet növekedni fog a következő években is, ahogy az ingatlanárak sem fognak csökkeni többek között a kormány spekulációellens intézkedéseinek következményeként.

(Korea Times)

Fotó: SBS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük