Lemondott a YG Entertainment alapítója

Jang Hjonszok (Yang Hyeon-seok, 양현석) és testvére, Jang Minszok (Yang Min-suk, 양민석), a cég ügyvezető igazgatója, pénteken jelentették be lemondásukat.

Az idei év elején elkezdődött botránysorozat alaposan megviselte a YG Entertainment hírnevét és rendkívüli anyagi károkat is okozott.

Az elmúlt hónapban először maga Jang Hjonszok keveredett prostitúciós botrányba, majd az iKON fiúbanda tagjának, B.I.-nak kerültek nyilvánosság elé chatbeszélgetései, amelyekben illegális drogokat próbált vásárolni 2016-ban. (Hogy valóban fogyasztott-e drogokat, arról jelenleg rendőrségi nyomozás zajlik.) B.I. szinte azonnal kilépett az iKON-ból és az ügynökségtől is.

A drogbotrány és B.I. távozása komoly visszhangot keltett a belföldi és a nemzetközi közönség körében is. A dél-koreai internethasználók között egy petíció is elkezdett keringeni, amely azt követeli, hogy a drogbotrányok sorozata miatt a YG Entertainment művészei ne léphessenek fel tévéműsorokban.

Jang Hjonszok és az ügyvezető igazgató nyilatkozataikban elmondták, hogy azért mondanak le a YG Entertainmentnél betöltött pozícióikról, hogy a cég kárait csökkentsék. A YG által menedzselt művészek rajongói abban reménykednek, hogy az ügynökség ezek után viszonylag hamar visszakapja régi presztízsét és javít a korábbi vezetés hibáin. A szakértők spekulációja szerint azonban nem biztos, hogy mostantól teljesen megszűnik a Jang fivérek minden befolyása a cég és a művészek fölött: a jelenlegi vezetőség továbbra is lojális hozzájuk, és a részvényeik miatt pénzügyi befolyásuk is marad.

Források: Soompi – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: