Megölte magát egy dél-koreai nő, miután az orvos titokban filmezte őt

Továbbra is nagy problémát jelent Dél-Koreában a „molka epidémia”.

A hírek szerint egy dél-koreai nő állítólagosan véget vetett életének, miután a kórház öltözőjében titkos felvételeket készített róla egy orvos. A nő állítólagosan nem tudta feldolgozni ezt a „rémálmot és traumát”, így öngyilkosságot követett el. Családja a hölgy döntését extrémnek nevezte.

Idén augusztusban egy patológust már letartóztattak az adott kórházban, miután egy lyukat készített a falban, ahova egy kamerát elhelyezve titokban filmezte az áldozatokat. A rendőrség az esetek közötti esetleges kapcsolatot jelenleg keresi.

A „molka epidémia” évek óta komoly problémát jelent a dél-koreai társadalom számára: statisztikák szerint 2017-ben 6400 olyan esetről számoltak be, amikor valakit illegálisan filmeztek le szexuális célzattal – ez körülbelül két és félszerese a 2012-es számnak. Idén két férfit azért tartóztattak le, mert 30 szállodában, 10 különböző városban összesen 1600 személyt filmeztek le hasonló szándékkal.

Lee Na-young, a szöuli Chung-Ang University ó professzorának elmondása szerint elszabadult a rejtett kamerák miatt okozta veszély:

„Mindenhol kamerák vannak – illemhelyektől motelekig, lakásoktól iskolákig, ezek az anyagok pedig pornográf oldalakra kerülnek, miközben az érintettek nem is tudnak róla. (…) Ha [a nők] jelzik is a rendőrségnek az ügyet, azok hamar befejeződnek, a férfi bűnösöket pedig túl hamar kiengedik.”

A dél-koreai nők szerint a helyzet azért is különösen rossz, mert a hatóságok elfogultan hoznak döntéseket. Sokak szerint tökéletes példa erre az az eset, amikor egy női modell felvételt készített egyik férfi kollégájáról, emiatt pedig 10 hónap fogságra ítélték, míg fordított esetben egy férfi csak körülbelül 1600 dollárnak megfelelő mértékű pénzbüntetést kapott.

(Forrás: South China Morning Post)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük