Terrorizmushoz hasonlította a radikális feminizmust a dél-koreai politikus

Mindezt új könyvében írta, mely számos más közéleti és politikai kérdést tárgyal.

Lee Jun-seok, a Bareunmirae Párt egyik vezető alakjának elmondása szerint a Womad [egy dél-koreai radikális feministákból álló online közösség] pontosan úgy jár el, mint egy terrorista alakulat. Lee szerint a közösség nemek közti konfliktust kíván elérni, illetve arra agitál, hogy a nők harcolni kezdjenek a férfiak ellen.

A Womad aktivistái nem dobnak le vagy robbantanak fel bombákat, de amit tesznek, az semmivel sem különbözik a terrorizmustól. (…) Az aktivisták olyan szinten teszik tönkre a férfiakat, míg azok már nem tudnak talpraállni. Azon gondolkodom, mi a különbség köztük, illetve azon terroristák között, akik 3000 ember életét vették el 2001. szeptember 11-én.”

Lee szerint a Womad aktivisták veszélyt jelentenek a társadalomra, ugyanis az általuk igazolni kívánt beteges gondolatok negatívan érintik az embertársaik életét. Úgy látja, a közösség téves irányba vezette a dél-koreai feminizmust: míg a mérsékelt feministák nem tudták magukra hívni a társadalom figyelmét, addig a radikálisok igen, így egyre többen kezdték őket követni.

A nemrég publikált könyv egy interjúkötethez hasonlítható, mely során a politikus beszélgetéseken keresztül fejezi ki véleményét a nemek közti viszonyról, Észak-Koreáról, gazdaságról, oktatásról, illetve Dél-Koreát érintő más aktuális közéleti kérdésekről. Lee 2011-ben lépett be a politikába – ekkor egy konzervatív párt tagjává vált -, ezt megelőzően pedig egy oktatással kapcsolatos vállalkozást működtetett. Ezen vállalkozás célja az volt, hogy hátrányos helyzetű diákoknak teremtsen esélyt minőségi tanulási lehetőségek eléréséhez.

(Korea Times)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: