Északi ultimátum Délnek

A dél-koreai Államhadsereg az észak-koreai vezető rezidenciájának elpusztítását gyakorolta. Észak-Korea nehezményezte.

Észak-Korea megbotránkozásának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a dél-koreai hadsereg állítólag az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Ün rezidenciájának elpusztítását gyakorolta. A szocialista állam a tüzérségét a határ közelébe helyezte át, és szombaton hárompontos ultimátumot adott ki:
1. Pak Kün Hje (박근혜) dél-koreai elnöknő kérjen bocsánatot az egész koreai nemzettől.
2. Az észak-koreai vezető elleni támadást kitervelőket végezzék ki nyilvánosan.
3. Ha a dél-koreai elnöknő nem fogadja el az északi haderő ultimátumát, a tüzérség kegyetlen támadást indít a déli főváros ellen.

Észak-koreai tüzérség (Via KCNA)

Határidőt ugyanakkor nem adtak Dél-Koreának.

Az észak-koreai kormány szócsöve, a Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) nem volt rest egy spirituális üzenettel is megtoldani az ultimátumot:

Ha van egy bűn, amit egyetlen embernek sem kellene elkövetni a világon, az égbolt Napjának (az észak-koreai vezető – a szerk.) megsértése. Nincs kifogás, sem ürügy amely legitimizálna ilyen magas szintű árulást. Az ilyen vétket elkövetők csupán a Menny legsúlyosabb büntetését érdemlik.

– Koreai Központi Hírügynökség

Továbbá megjegyezték: nem lenne szabad a dél-koreai kormánynak elfelejtenie, hogy a Kék Ház (a mindenkori dél-koreai elnök rezidenciája) és a fontosabb kormányzati épületek az észak-koreai tüzérség hatótávolságán belül vannak.

Forrás: KCNA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük