Kim Dzsong Ün háborús szimulációs kiképzést rendelt el a „békeolimpia” idejére

Január 19-én Kim Dzsong-ün újabb ideológiai képzésre és harcra való felkészülésre adott ki parancsot az egész hadseregnek. Úgy tűnik, a rezsim azért lépet akcióba, hogy megelőzze a fegyelem hanyatlását az enyhülő Korea-közi kapcsolatok közepette, ami a téli olimpiai játékokkal kapcsolatos együttműködésnek köszönhető.

A parancs értelmében „tekintet nélkül a párbeszédre (Észak és Dél között) a katonaságnak változatlannak kell maradnia és készen kell állnia, hogy bármely pillanatban hasznát vehessék fegyvereiknek a szülőföld egyesítéséért.”

„Hogy ösztönözzék a hadsereget, kihangsúlyozták, hogy a helyzet bármely pillanatban változhat, és hogy ‘a fegyveres erőknek – a téli és a Kyobang kiképzés után – képesnek kell lenniük pusztító csapást mérni az ellenségre és vadul és erővel összezúzni az ellenséges erődítményeket” tette hozzá az észak-koreai forrás.

A december óta folyó téli kiképzés központi eleme az ideológiai képzés. A Kyobang képzés pedig az észak-koreai különleges műveleti erők tengeri, légi és szárazföldi gyakorlatát jelenti, melynek célja a katonák és tisztek felkészítése a valódi harci körülményekre. Két szakaszból áll, összesen 8 hónapos képzés.

„Az általános törzsrészleg kiképzési irodájának 9. részlege felel a kiképzésért, mely február 1-től március 25-ig fog tartani. A parancsok a kiképzési program bizalmasságára vonatkozó utasításokat is tartalmaznak. Az információk szerint Kim Dzsong-ün utasításainak megfelelően éles lőszert fognak biztosítani a belföldi és határ menti képzéshez”.

A jelentések szerint a katonák új egyenruhákat és rizsadagokat is kapnak a kiképzéshez. A korábbi kiképzések során a katonák 700 gramm rizst kaptak naponta, ezúttal azonban 800 grammot fognak kapni.

A bejelentés szemben áll azzal, hogy a decemberi első téli kiképzési ciklus kezdetétől végig képtelen volt elegendő élelmiszeradagokat biztosítani a katonáknak. A változás arra enged következtetni, hogy a rezsim a újra a hadsereg felkészültségére összpontosít a Korea-közi kapcsolatok enyhülése idején, remélve, hogy a jobb bánásmód fokozza a katonák nemzeti egység iránti vágyát.

Azonban a jelmondat, miszerint „A minden módon az erővel történő egyesítésre való készülés” nem tükröződik a katonaság jelenlegi állapotában.

Egy másik forrás Észak-Hamgjong tartományból (Hamgyong-bukdo / 함경북도) úgy nyilatkozott, hogy egy katona így reagált a fejleményekre: „(A hatóságok) kényszerítik erre a hadsereget a téli olimpia alatt, de ezzel csak megölnek minket a kemény hidegben. Miért növelik a feszültséget a seregben, miközben békés olimpiáról beszélnek?”

„Továbbá a hírt, miszerint a központi hatóság támogató osztálya fog jönni a hadosztályunk ellenőrzésére nem fogadták jól, mert senki nem fog tudni csempésztevékenységet folytatni az ellenőrzés ideje alatt.”- mondta. ” A katonák panaszkodnak, hogy elveszítik a várt ellátmányt a parancsnoki lánc felsőbb tagjainak élelmiszerellátása miatt.”

Forrás: DailyNK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük