Kim Dzsong Ün az atomarzenál fontosságát hangsúlyozta

Az észak-koreai állami média leközölte Kim Dzsong Ünnek a Plenáris Ülésen elhangzott közleményét. „Amíg az USA végig Észak-Korea ellenes uszító politikát folytat, a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesitése sosem fog megvalósulni”, közben Kim az ülésen konkrét irányt szabott az atomfegyver-fejlesztésnek, és többször hangsúlyozta az atomerő fontosságát.

Az Észak-Koreai Központi Hírügynökség (KCNA, 조선중앙통신) elsejei cikkében idézte Kim Dzsong Ün pártfőtitkárnak a Koreai Munkapárt 7. Központi Bizottságának 5. Plenáris Ülésén elhangzott közleményét. „Az USA ellenséges cselekedetei egyáltalán nem változtattak a külső körülményeinken, az eddigihez hasonló ellenséges cselekedetek és a nukleáris fenyegetés valóságában pedig csak a kézzelfogható gazdasági eredményeinket és jószerencsénket nézve nem hanyagolhatjuk el a jövőbeli biztonságunkat. A világ nem túl sokára szemtanúja lesz majd az új stratégiai fegyverünknek.”

„Az új stratégiai fegyver” említésével az atomarzenál erősítésére utalt, de nem fejtette ki, hogy ez atomfegyvert és ICBM-et (interkontinentális ballisztikus rakéta), atomtengeralattjárót vagy mást jelent-e.

A Daily NK forrása szerint Kim az ülésen hangsúlyozta hogy az atomerő az ország szuverenitásának és stabilitását garantálja, kiemelve, hogy az atommal kapcsolatos technológiákat fejleszteni kell.

A DailyNK magas rangú forrása szerint a 30-i ülésen Kim azt mondta, hogy az atomfegyverek miniatürizálásának, súlycsökkentésének és modernizálásának irányában kell haladni és erre készülni.

Ugyanakkor Kim Dzsong Ün arról is beszélt, hogy Észak-Koreának nyitottnak kell lennie a tárgyalásokra, de magabiztosan kell tárgyalóasztalhoz ülniük. Emiatt hozzáértő diplomaták képzését sürgette, és a tárgyalások szervezéséért felelős Külügyminisztériumot dicséretben részesítette.

Forrás: DailyNK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük