Impresszum

Szerkesztőségi e-mail cím: info@koreanista.hu

Kiadja a Karhut Group Bt. Adószám: 27555204-1-43 Cégjegyzékszám: 01-06-797262.

A szerkesztőbizottság tagjai:

  • Fábian Armin Vincentius
  • Kovács Anna Sára
  • Szrenka Viktor Dániel
  • Tokics Levente Tibor

A Koreanista szerkesztői egyetemi hallgatók, olyan fiatalok, akik vagy az Eötvös Loránd Tudományegyetem koreai szakán tanulnak, korábban tanultak, vagy tanulmányaiktól függetlenül különösen is érdeklődnek a félsziget iránt. Céljuk, hogy az olvasók számára átadják a térség iránti szeretetüket, illetve olyan tartalmakat gyártsanak, melyek érintik a politika és a társadalom, de a művészet és a populáris kultúra főbb kérdéseit is. A rendszeres sajtófigyelésen és hírszolgáltatáson túl hosszabb tanulmányok, elemzések és véleménycikkek is megjelennek az oldalon.

Fábian Armin Vincentius
Fábian Armin Vincentius az Eötvös Loránd Tudományegyetem, keleti nyelvek és kultúrák koreai szakon szerzett diplomát, jelenleg pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi tanulmányok mesterképzés hallgatója. Korábban a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium diákbizottsági alelnökeként és a Kommunikáció Team vezetőjeként tevékenykedett. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjaként a Koreanista újságírója, emellett a TudományON tudományos ismeretterjesztő portál, illetve az útON szabadidős blog főszerkesztője. A Koreai-félszigetet illetően elsősorban a dél-koreai társadalmat érintő aktuális kérdések, a magyar–dél-koreai diplomáciai kapcsolatok, illetve a koreai diaszpóra helyzete iránt érdeklődik.
Kovács Anna Sára
Kovács Anna Sára az Eötvös Loránd Tudományegyetem keleti nyelvek és kultúrák koreai főszakos, színházi stúdiumok minoros hallgatója. 2019 óta a Koreanista újságírója. A Koreai-félsziget mind politikai, mind történelmi, diplomáciai és kulturális szempontból érdekli.
Szrenka Viktor
Szrenka Viktor az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, keleti nyelvek és kultúrák koreai szakon szerzett diplomát. 2016 és 2019 között a Koreanista jogelődjének számító a Dragons of Ryanggang, majd 2019-től a Koreanista újságírója. Kutatási területei: Észak-Korea politikája, külkapcsolatai, a Korea-közi viszony, a majdani újraegyesítés kérdése, Észak-Korea közigazgatása, gazdaságpolitikája, illetve a magyar–dél-koreai gazdasági kapcsolatok. Diplomamunkáját a 2013 és 2018 között érvényben lévő észak-koreai gazdaságpolitikából, a Pjondzsin irányvonalból (병진노선) írta.
Tokics Levente Tibor
Tokics Levente az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, keleti nyelvek és kultúrák koreai főszakon, japán minoron szerzett diplomát. 2016 és 2019 között a Dragons of Ryanggang, 2019-től a Koreanista újságírója. Kutatási területe Észak-Korea propagandája, a koreai nyelv, illetve a koreai gazdaság.